Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBergam Sheepdog

Bergam Sheepdog

CÂINE DE PĂSTOR BERGAMASCO

Patria - Italia.

Descriere:

Dacă un astfel de câine apare pe stradă, nu va trece neobservat: vorbim despre Bergama Shepherd, un câine cu un aspect foarte extravagant.

Bergamasco, acesta este al doilea nume al rasei, un câine care este cunoscut nu numai într-un cerc cinologic îngust, ci și un public departe de „iubitorii de câini”. Într-adevăr, de fapt, „înfățișarea” sa este cu siguranță inconfundabilă și îl face canon.

Este dificil să reziste să nu-i atingi părul ciudat, mai mult ca „dreadlocks”, pe lângă fața lui mare și frumoasă. De fapt, acest tip de haina este o caracteristică a acestui câine. Se compune din trei tipuri diferite de păr care sunt țesute împreună pe măsură ce câinele se maturizează: un strat gros, uleios, cu fire fine, un tip de păr mediu, mai lung, mai grosier și asemănător cu structura părului de capră, și stratul superior.

Împletirea acestor trei tipuri de lână împreună are ca rezultat bucle plate care seamănă mai mult cu „frânghii”. Asta permite Bergama Shepherd, este foarte confortabil să te simți nu numai în climă rece, ci și în toate condițiile meteorologice. Apropo, datorită acestui plex, pierderea părului este minimă, astfel încât acești câini sunt considerați potriviți pentru persoanele cu alergii la părul câinelui.

În general, înainte de a intra în detalii, ne-am dat seama că acest câine cioban are într-adevăr un tip de haina „alternativă”, ceea ce îl face cu adevărat unic.

Originea și istoria acestui „animal de pluș” sunt strâns legate de destinele popoarelor nomade din ultimele secole. După cum sugerează și numele, vorbim despre un câine ciobanesc care a făcut întotdeauna o treabă excelentă de gestionare și protejare a turmelor, precum și de tolerare stoică a unui stil de viață nomad.

Probabil, Bergamasco au sosit în văile locale din Alpii italieni din est, împreună cu fenicienii rătăcitori, și apoi au devenit unul dintre cei mai des folosiți câini de către păstorii acestor zone. Din 1300 și timp de aproximativ patru secole, acest Cioban și-a consolidat reputația de excelent gardian al animalelor de companie, datorită temperamentului său răbdător, dar hotărât, și-a câștigat toate titlurile de câine harnic și a câștigat încrederea oamenilor.

Pe măsură ce creșterea bovinelor (în acest caz, creșterea oilor) a scăzut, acest câine a trecut printr-o perioadă de criză, ulterior, trecând în istoria secolului al XX-lea. În plus față de toate, primul și al doilea război mondial au ajutat la mai mult de înjumătățirea populației acestei rase, care la un moment dat era aproape de dispariție.

Și abia din 1960, un grup de entuziaști - manipulatori de câini, împreună cu un om de știință - genetician Maria Andreoli, au reușit cu mare dificultate să păstreze și să crească rasa. În special, datorită lui Andreoli, în 1990 Bergam Sheepdog a fost introdusă în SUA, unde astăzi această rasă are un număr mare de fani.

Acum să trecem la „datele personale” ale prietenului nostru cu patru picioare.

După cum am menționat, în legătură cu chemarea dvs. de câine de păstor Bergamasco - un câine foarte bine echilibrat, cu o atitudine poruncitoare, dar și cu mare răbdare. Este ascultător și loial, dar știe să ia decizii importante pe cont propriu.

Este afectuoasă, nu are un sentiment de proprietate, este mândră, nu agresivă. Îi place să comunice cu familia, mai ales dacă sunt mari: probabil să vadă din nou într-un număr mare de oameni adunați sub un acoperiș, un fel de „turmă” de care să aibă grijă! In acest sens, Bergam Sheepdog relații bune cu copiii, probabil, îi consideră și ei mici miei de „familie”.

Poate că este puțin suspect de străini și nu are încredere în ei, deși nu va manifesta agresivitate, dar rămâne întotdeauna foarte loial proprietarului său.

Acești câini se înțeleg bine cu rudele, dacă nu le consideră o amenințare pentru ei înșiși, cu pisicile sunt, de asemenea, în regulă, dar este mai bine dacă primiți un cățeluș și un pisoi în același timp, astfel încât să crească împreună.

Datorită dimensiunii sale, Bergamasco nu prea potrivită pentru păstrarea într-un apartament de oraș, o casă privată cu un teren va fi de preferat pentru întreținerea sa și este cel mai bine dacă este într-un climat răcoros sau cel puțin într-un climat sezonier, datorită învelișului său dens și gros de lână.

Rezumând, putem spune că personajul nostru este un câine foarte harnic și prietenos, capabil să îndeplinească în mod independent sarcini responsabile (un simț al mirosului excelent i-a permis să găsească un „loc de muncă” în poliție, ca câine de căutare!), Astăzi vocația sa principală este un câine - un însoțitor.

Caracteristicile rasei:

Aceasta este o rasă mare de câini care poate părea foarte mare datorită cantității foarte mari de păr pe el. Cu toate acestea, este o rasă bine echilibrată și bine proporționată în ansamblu. De obicei, greutatea acestor câini variază de la 32 la 38 kg., Cu o înălțime la greabăn de aproximativ 60 cm.

Cățelele sunt puțin mai mici decât masculii. Avea Bergam Sheepdog ochi mari, întunecați (vin în nuanțe diferite, albastrul nu este acceptabil), urechile sunt de formă triunghiulară, căzute. Nasul este masiv și foarte vizibil. Acum ajungem la întrebarea principală: haina, care conferă acestui câine un aspect atât de rustic și chiar exotic. Să începem cu faptul că crește de la an la an, dar se dovedește a fi „complet”, sau mai bine zis „adult”, numai când câinele atinge vârsta de doi ani.

Să încercăm să analizăm mai detaliat „cozile” sale. Suprafața și compoziția hainei nu sunt aceleași pe lungimea corpului câinelui: pe partea din față a hainei este mai aspră, foarte asemănătoare cu cea a unei capre; în timp ce pe spate, există zone ușor mai moi, cu bucle (lâna de acolo arată ca „bărbierit”).

„Pigtails” sunt prezente și pe ochi și pe fața câinelui, ambele locuri destul de delicate, acoperindu-le complet. Coada este destul de groasă și voluminoasă, înclinându-se spre final. Culorile sunt diverse, de la negru la gri, cu excepția albului general (căsătorie): albul este permis doar ca pete (nu trebuie să depășească 1/5 din întreaga suprafață a capacului).

Speranța de viață:

Așa cum probabil ați ghicit deja, cea mai presantă problemă asociată cu îngrijirea „păstorului” nostru este legată de frumoasa sa haină. Este necesar să expunem imediat mitul sau cel puțin să-l minimalizăm: mulți se tem că un câine cu o astfel de masă de lână poate emana un miros neplăcut.

De fapt Bergamasco nu miroase, cel puțin nu la fel de puternic ca „colegii” săi, poate chiar mai puțin voluminoși. Mai mult, chiar dacă poate părea imposibil, nu este prea dificil să-i curățați „împletiturile”. Desigur, așa cum se spune, este mai bine să preveniți, nu să vindecați: monitorizând cu grijă blana zilnic, veți evita formarea de noduri și încurcături. Dacă doriți, le puteți tăia din când în când.

Dacă se formează, îi puteți dezlega cu propriile mâini, fără prea multe dificultăți. În ceea ce privește mirosul urât, acesta poate apărea numai atunci când câinele este lăsat mai multe ore într-o cameră închisă, cum ar fi un garaj sau canisa. Dacă prietenul tău cu patru picioare va avea ocazia să facă plimbări zilnice în aer curat, astfel de probleme nu ar trebui să fie.

Și, poate, ultimul lucru, natura a înzestrat acești câini cu o sănătate cu adevărat „eroică”, patologii care bântuie reprezentanții Bergam Sheepdog, nu sunt cunoscute. Displazia articulației șoldului poate fi foarte rar observată, dar acestea sunt cazuri destul de izolate.

În general, cu hrană și îngrijire adecvate, acești câini au o durată de viață de 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.