Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBasset Hound

Basset Hound

Descriere:

Basset Hound, Considerat rasa „lor” de SUA și Marea Britanie, dar s-a născut în Franța: acesta este un câine incredibil, cunoscut pentru talentul său incredibil de vânător.

Basset HoundÎn acest articol vom considera o rasă destul de veche (primele mențiuni datează din secolul al XIII-lea): despre care vorbim Basset Hound, un câine fără cetățenie și fără patrie. Veți întreba de ce? Da, poate părea ciudat, dar acest prieten uman cu patru picioare nu are o patrie certă.

De fapt, chiar dacă originile sale au fost contestate de Marea Britanie și America, această rasă a fost introdusă pentru prima dată în Franța. Beagle Basset Hound, provine de la câini de vânătoare francezi, numele său poate fi interpretat din „bas” - jos și „câine” - un câine, și Bloodhound: printre strămoșii săi există un câine care suferă de nanism cu membrele scurte, dar cu părți normale, de odihnă, ale corpului.Basset Hound

Mai exact, rasa din care provine este Basset Artesian Norman. După cum am spus, Basset Hound a fost crescut pentru prima dată în Franța, dar a fost curând importat în Anglia și recunoscut în 1883 de Clubul Kennel Englez, unde a fost creat primul club de crescători de rase. Puțin mai târziu, a venit în America, unde, de îndată ce a apărut, datorită calităților sale, a devenit destul de popular și iubit, răspândirea sa în America a fost foarte rapidă (familiile americane și astăzi deseori dau naștere acestei rase particulare), prin urmare, până în prezent, Statele Unite îl contestă afiliere. Astăzi, rasa este definită în mod obișnuit ca fiind anglo-americană, deși ultimul standard recunoscut este engleza, adoptat în 1977.

Basset HoundCât despre personaj Basset Hound, vă putem spune că este o rasă extrem de pașnică, docilă și răbdătoare. Este un câine afectuos, iubește să petreacă timp și să se joace cu toți membrii familiei, în special cu copiii. Dacă a fost cândva folosit în primul rând pentru vânătoare, astăzi este câinele însoțitor perfect.

Datorită originii sale cinegetice, Basset ca să cauți și să miroși constant ceva. Acestea sunt în principal animale de companie pașnice, ușor flegmatice, găsind foarte repede un limbaj comun cu toți membrii familiei. Dar Basset Hound câinele nu este pentru toată lumea! Deși încearcă să-i mulțumească proprietarului în orice mod, trebuie amintit că:

  1. Lasa Basset Hound și arată flegmatic, incomod și leneș, de fapt, este excesiv de mobil și neliniștit, prin urmare are nevoie de activitate fizică zilnică și suficient de mare.
  2. Basset, este necesară prezența constantă a unuia dintre membrii familiei, el nu tolerează singurătatea. Dacă este lăsat singur prea mult timp, câinele poate să latre sau să urle puternic (vecinilor tăi nu le va plăcea prea mult), precum și să prezinte un comportament distructiv, să roască și să strice mediul de acasă.
  3. Basset Hounds au o memorie fantastică. Dacă măcar o dată nu poți rezista aspectului său infinit de trist și, de exemplu, lăsați cățelușul în patul dvs., cel mai probabil acesta va deveni locul său permanent de dormit. Creșterea unui astfel de câine, trebuie să fiți suficient de ferm, consecvent și să aveți suficient timp liber. Deși, la fel ca toți câinii, rasa este destul de încăpățânată, ele sunt foarte potrivite pentru antrenament.
  4. Cățeluș Basset inepuizabil de dulce și amuzant. Dar, în ciuda aspectului său, este capricios, sensibil și încăpățânat. Aici trebuie înțeles că nimic nu se va schimba dramatic, chiar și atunci când câinele devine adult. Ascultă fără îndoială stăpânul tău, acesta nu este „punctul său forte”. Ascultarea poate fi realizată, dar nu veți rămâne niciodată cu senzația că câinele, respectându-vă ordinele, vă face o favoare. De fiecare dată, împreună cu animalul de companie, va trebui să încheiați din nou un acord. Multă rezistență și calm, îți va fi foarte util.

Ei bine, în general, Basset Hound un câine foarte loial stăpânului său: este un tovarăș cu adevărat fantastic care iubește atât plimbările lungi, cât și „să se vâsle” pe canapea, chiar dacă este doar cu prietenul său uman.Basset Hound

După cum am spus, nu numai că iubește copiii, ci îi adoră.

Caracteristicile rasei:

De la originea și caracterul său, să trecem la principalele caracteristici ale acestei rase: caracteristica sa principală este talentul extraordinar al unui vânător (un cadou care este folosit pentru a urmări vulpile, iepurii și fazanii). Pe lângă statura lui scurtă, despre care am vorbit mai devreme, Basset Hound cunoscut și pentru urechile sale lungi, o caracteristică fizică care îi permite să perceapă mai bine anumiți stimuli externi.

Basset HoundÎnălțimea sa nu depășește 33-38 cm, atinge o greutate de 30 kg (acest lucru se datorează și structurii sale osoase masive vizibile). Botul său nu este ascuțit: ușor subțire, se termină cu un nas mare, care ar trebui să fie complet negru.

După cum am spus mai sus, principala sa trăsătură distinctivă sunt urechile, care, pe lângă faptul că sunt lungi, sunt destul de moi. Ochii sunt maro închis, ovali îi conferă o expresie de suferință. În ceea ce privește haina, este netedă și scurtă: culoarea sa poate varia de la tricolorul obișnuit: alb-negru în roșu, până la două tonuri: alb-roșcat, dar orice culoare recunoscută de câini este permisă.Basset Hound

Speranța de viață:

Durata medie de viață a acestei rase, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, este de aproximativ 12 ani. Cu siguranță pentru viața mea Basset Hound se pot confrunta cu diverse probleme de sănătate: printre patologiile care afectează acest câine, dislocarea rotulei, atrofia progresivă a retinei, ectropion (o boală a colului uterin la cățele), entropion (marginea pleoapei și a genelor sunt îndreptate spre globul ocular), epilepsia, displazia sunt destul de frecvente cot, gastroenterită hemoragică, glaucom, hipotiroidism, boala von Willebrand și probleme ale coloanei vertebrale.

Basset HoundAcordați o atenție deosebită sănătății urechilor: Dacă câinele dvs. își zgârie constant urechile, cel mai bine este să consultați un medic veterinar. Este posibil să aibă o infecție a urechii, ceea ce nu este neobișnuit pentru această rasă.

Ei bine, și, probabil, ultimul lucru, trebuie să vă hrăniți animalul de companie cu o mâncare sănătoasă și echilibrată, nu ar trebui să supraalimentați câinele, altfel ar putea dezvolta obezitate foarte repede.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.