Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBasenji

Basenji

Patrie - Africa Centrală.

Descriere:

Basenji - un animal de companie care arată mai mult ca o pisică decât un câine în obiceiurile sale.

BasenjiOriginar din Africa, Basenji - Aceasta este o rasă de câini care este foarte apreciată de un grup de oameni care trăiesc în pădurile ecuatoriale din Africa - pigmei, care o consideră un asistent de vânătoare indispensabil și un câine capabil să reziste spiritelor rele. Chiar și egiptenii i-au recunoscut unicitatea făcându-l un animal sacru. Faptul este că Basenji - câine special.

O trăsătură caracteristică a acestui câine este că nu latră. Mai degrabă, face un sunet care amintește de Jaudelaire tirolez. Această caracteristică, alături de faptul că se linge ca o pisică căreia îi place să-i spele blana în acest fel, și faptul că iubește curbată pe un scaun sau canapea pentru a monitoriza situația din cameră, i-a adus porecla. pisici ".

Dimensiunile câinilor, raselor Basenji, sunt în gama medie și acesta este un câine uneori cu un temperament foarte dificil și, prin urmare, uneori, trebuie să-l crești ca un pisoi. Este un câine inteligent, plin de viață și foarte inteligent. Dar, în același timp, este și un câine foarte afectuos, care se adaptează bine vieții de familie și se atașează de stăpânul său, pentru care este întotdeauna gata să-și dea viața. Iubește copiii și se înțelege bine cu alți câini. Bietă singurătate.

Se adaptează bine la viața de apartament, dar iubește să meargă afară în aer curat, în timp ce nu plouă, deoarece o altă caracteristică a acestor câini este că nu le place apa.Basenji

Basenji este o rasă originară din Africa Centrală și, mai precis, originară din regiunea Congo. Originea numelui său decurge din limba poporului bantu - denumirea comună pentru mai mult de patru sute de grupuri etnice care trăiesc în toată Africa, la sud de deșertul Sahara, unite prin tradiții și limbi comune, și înseamnă „local”. Cele mai vechi înregistrări și mențiuni ale acestei rase se găsesc în provincia Ituri. Această rasă a fost de fapt un câine preferat al pigmeilor datorită vederii sale excelente, vitezei și abilității de a conduce prada către vânător.

S-a dovedit a fi un câine foarte versatil și ar putea acționa și ca un câine călăuzitor în păduri, capabil să semnaleze atunci când se apropiau animale feroce și periculoase. De asemenea, africanii au crezut că Basenji alungă spiritele rele și le-a încredințat protecția caselor de demoni.

Mai tarziu, Basenji a apărut printre vechii egipteni, care l-au venerat, considerându-l un câine sacru. Imaginea sa a fost folosită în decorațiuni grave, deoarece se credea că însoțește morții în viața de apoi. De fapt, există multe morminte care datează din 3600 î.Hr. care descriu acești câini.

În jurul anului 1870, britanicii au descoperit această rasă și au adus-o în Anglia pentru prima dată, iar în 1895 a apărut la National Crufts Show din Londra, una dintre cele mai renumite expoziții internaționale. Cu toate acestea, câinii importați s-au îmbolnăvit de ciuma carnivorelor și, din cauza complicațiilor, nu s-au putut reproduce.

Numai datorită eforturilor crescătorului englez Veronica Tudor-Williams, rasa a reușit să-și revină în lumea occidentală. Deși există canisuri bune acum, această rasă de câini rămâne aproape necunoscută.

Cu toate acestea, un punct trebuie clarificat: există multe rase de câini diferite în Africa, care sunt similare Basenji, dar este imposibil să nu recunoaștem un câine de rasă pură, deoarece are o caracteristică inconfundabilă: nu latră!

Basenji numită pisică printre câini. De ce? Ei bine, în primul rând, pentru că nu latră și, în al doilea rând, pentru că se linge ca pisicile. Iubește curățenia și urăște mirosurile rele. Prin natura sa, trebuie să spun, el însuși este privat de acest lucru. De asemenea, iubește să urce pe pământ înalt de unde poate controla tot ceea ce îl înconjoară.Basenji

Această rasă de câine are nevoie de o educație foarte solidă, deoarece are o personalitate încăpățânată și răutăcioasă și, de asemenea, o personalitate foarte puternică, care poate obține mai bine de un stăpân excesiv de blând. Are un temperament posesiv și este foarte atașat de proprietar, de la care nu poate tolera să fie ignorat. Dacă este lăsat singur mult timp, el poate deveni foarte distructiv, prezentând un comportament distructiv. Basenji își va apăra stăpânul chiar cu prețul propriei vieți.

Una dintre caracteristicile cel mai frecvent recunoscute la această rasă este caracterul său independent. Pentru Basenji neascultarea este un act deliberat. Este, de asemenea, un câine foarte curios și, se pare, curiozitatea este întotdeauna de partea lui. Fără îndoială, este inteligent, foarte alert și încrezător, nesăbuit până la inconștiență.

Crescut de la o vârstă fragedă, se adaptează bine la viața de apartament și se integrează cu ușurință în viața de familie. Este afectuos, jucăuș și foarte răbdător cu copiii, pe care îi controlează, păstrându-i pe deplin. De asemenea, este prietenos cu străinii, dar dacă simte pericolul, îi explică imediat stăpânului său.

BasenjiAcesta este un câine care urăște ploaia și apa ca atare. in orice caz Basenji preferă viața în natură. În acest caz, trebuie să fii atent, deoarece curiozitatea și independența lui îl pot determina să încerce să scape. În aer liber, îi place să se joace și să alerge cu alți câini. Acesta este un câine care trebuie să „dea drumul la aburi”, deci trebuie să fie plimbat des.

Astăzi este considerat un excelent câine de companie. Faptul că nu latră și, prin urmare, nu-i va deranja pe vecinii tăi îi oferă cu siguranță puncte suplimentare.

Caracteristicile rasei:

Basenji aparțin raselor de câini primitive. Un detaliu care îi unește cu aceste rase este că cățelele se încălzesc doar o dată pe an.Basenji

Să vedem acum care sunt caracteristicile fizice ale acestei rase de câini, recunoscute de standardul rasei. Basenji este o rasă de câine de dimensiuni medii, cu un craniu plat, bine definit și lungime medie, mai subțire spre nas. Există linii destul de proeminente deasupra ochilor și între urechi. Urechile sunt mici, ascuțite și drepte. Ochii sunt întunecați, în formă de migdale și ușor înclinați, aspectul este misterios.

Gât Basenji prelungit și îi conferă un aspect elegant și mândru. Corpul este bine construit, cu spatele drept și scurt. Membrele sunt lungi, musculare, cu oase subțiri. Coada este ridicată și se rostogolește în spirală de-a lungul coloanei vertebrale, sprijinindu-se pe spate. Paltonul este scurt și matasos, foarte fin. Culori negru, alb-negru, tigrat, alb-albastru, alb-albastru-negru. Există, de asemenea, exemple de cremă, dar nu se încadrează în standard.

Inaltime medie Basenji variază de la 41 la 43 cm, pentru bărbații care cântăresc aproximativ 10-12 kg. Pentru o femeie de 38-41 cm, pentru o greutate de la 9 la 11 kg. Prin urmare, este o rasă de dimensiuni medii.

Speranța de viață:

Este o rasă de câine care are o sănătate bună și are o durată medie de viață, cu îngrijire adecvată, de aproximativ 10 ani. Nu este deosebit de răsfățat, dar atunci când este păstrat, trebuie evitate temperaturile scăzute. Acest câine are grijă de el însuși (se linge ca o pisică), astfel încât haina lui nu are nevoie de îngrijire specială.

BasenjiAșa cum am menționat, la cățele, estul apare doar o dată pe an, iar puii se nasc întotdeauna între noiembrie și decembrie. Lunile în care sunt foarte vulnerabili.

Cățelușului Basenji este sănătos, este important ca mama sa să fie vaccinată împotriva celor mai frecvente boli, cum ar fi tulburarea canină, leptospiroza și enterita parvovirusului. Astfel, puii din primele luni de viață vor fi protejați de aceste patologii grave.

În al doilea rând, este necesar ca copiii să fie deparazitați în termen de două luni. Apoi totul este ca de obicei: nutriție echilibrată și hrănire la timp. Nu ar trebui să supraalimentăm, este clar.

Căutați câteva forme parazite prezente în anumite zone climatice (în funcție de zona în care locuiți): filarioza și leishmanioza.

În cele din urmă, trebuie spus un lucru: cunoașterea Basenji un pic mai mult, dar cu siguranță această rasă poate suferi de alergii, precum și de probleme oculare, cum ar fi atrofia progresivă a retinei și cataracta.

În ceea ce privește nutriția, trebuie spus că Basenji - câine omnivor: mănâncă orice, dar doar puțin, în comparație cu alți câini de aceeași dimensiune. Cu toate acestea, acesta este un lucru bun, deoarece acest fapt evită obezitatea la câine, care ar putea dăuna sănătății animalului de companie.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.