Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBaracă bulgară

Baracă bulgară

HOUND BOSNIAN CU PĂRUL RUPT - NUMIT BARAK

Patria - Bulgaria

Descriere:

Câinele bosniac cu păr de sârmă sau Baracă, este o rasă cunoscută practic numai în zona sa de origine, care, după cum ați putea ghici din numele însuși, este Bosnia.

Iniţial Baracă era cunoscut sub denumirea de Illyrian hound, și-a primit numele de la numele cu același nume al oamenilor care trăiesc în această regiune, în care rasa a provenit și s-a dezvoltat. Se crede că acești câini au apărut în 1890, de la încrucișarea raselor italiene de câini de vânătoare cu o varietate de câini locali. Vânătorii erau inițiatorii, aveau nevoie, pe de o parte, de un câine de parfum eficient, pe de altă parte, aveau nevoie de un câine mai mic decât câinii obișnuiți.

Cu toate acestea, nu cu mult timp în urmă, au fost descoperite documente manuscrise foarte vechi, care datează din 1683, compilate de ofițerul militar austriac, care a slujit în Bosnia, Franz Laska. În ele s-au găsit nu numai o descriere detaliată a prietenului nostru Baraka, dar și măsurătorile câinilor pe care le-a făcut în diferite părți ale Bosniei. Autorul a dat numele câinelui cu dinți ascuțiți - „kostrushavik bosniac”. Era sigur că în Turcia i se spunea „barak” (acesta este interconectat cu numele „brakirak”), prin urmare, un câine, iar în arabă „barak” înseamnă literalmente „fulger”. Franz Laska a fost el însuși un vânător pasionat și a descris Baraka ca asistent curajos, persistent și de încredere.

Această rasă a fost special crescută pentru a vâna iepuri, vulpi și mistreți și, datorită parfumului lor de neegalat, rezistenței și dedicării pentru muncă, au devenit vânători și urmăritori surprinzător de buni pe teren. În plus, a fost foarte important ca câinele să tolereze bine condițiile climatice nefavorabile și să depășească cu ușurință terenul dificil și, în același timp, să fie agil și rapid în căutarea prăzii.

Chiar și astăzi, în Bosnia, Baraka este foarte apreciat ca un câine de vânătoare și în același timp s-a dezvoltat într-un tovarăș excelent și iubitor. Cu toate acestea, în afara patriei sale, această rasă adorabilă este foarte rară. Trebuie adăugat că această rasă este singura rasă recunoscută la nivel internațional în această regiune. În ciuda „vârstei sale venerabile”, Baracă a fost recunoscută oficial de FCI (Fédération Cynologique Internationale) în 1973.

Așa cum Barak este cunoscut astăzi?

De asemenea, ca și în cele mai vechi timpuri, acesta este un câine de vânătoare excelent, cu un bun simț al mirosului, un curaj deosebit și tenacitate. Natura lui îl face un câine foarte dragut cu familia și foarte plăcut cu copiii. El este încă un câine bun însoțitor. Deloc agresiv, chiar și cu străini, dar dacă simte brusc pericolul, își va avertiza imediat stăpânul. Îi place să se joace și să alerge în aer curat, mai ales cu stăpânul său.

Vă putem asigura că câinele din Bosnia este curajos, rezistent și foarte rezistent la oboseală. Mereu alert, rapid și agil. Are toate oportunitățile de a fi un bun câine de vânătoare. Acesta este un câine neobosit care nu se teme de nimic și este întotdeauna foarte vesel, cu o voce sonoră care uneori capătă un ton foarte profund.

Baracă - un câine afectuos alături de familia sa, atât de mult încât este un câine însoțitor minunat. Știe cum să fie răsfățat de proprietar, având în vedere atitudinea sa blândă și grijulie față de proprietar. Foarte potrivit pentru familiile cu copii, cu care va arăta foarte plăcut și deloc agresiv.

Nu are probleme de adaptare la viață nici măcar într-un apartament de oraș, dar în același timp trebuie să se poată juca și să alerge în aer curat în fiecare zi, cel puțin de două ori. Are nevoie de un proprietar care să știe să-l crească cu hotărâre și în același timp cu dragoste și care să poată merge cu el mult timp.

Caracteristicile rasei:

Baracă, rasa de câine, de mărime medie. Reprezentanții rasei au o înălțime la greabăn de la 46 la 56 cm și o greutate de la 16 la 24 kg. Este un câine robust, cu capul lat și lung și corpul ușor întins. Botul, mai lung decât craniul, are o formă dreptunghiulară, cu o barbă și o mustață abundente crescând pe el. Nasul este lat, negru sau maro închis. Mersul său se caracterizează prin pași lungi și energici, iar înfățișarea lui este un bot sever, dar cu bunăvoință.

Ochii sunt ovali, mari, căprui. Urechile sunt înălțate, de lungime și lățime medii și atârnate. Sunt ușor groase la atingere la bază, dar mai subțiri și mai rotunjite la capete. Gâtul este oblic și muscular, corpul are o linie superioară caracteristică care coboară spre crupă cu spatele larg. Coada este groasă la bază, înclinându-se spre vârf. Este ușor curbat în sus.

Baracă are o haină groasă, lungă, rigidă, aspră, cu aspect deranjat, cu un substrat abundent. Culoarea poate fi galben de grâu, gri roșiatic pământesc sau negru. Petele albe sunt adesea prezente pe diferite părți ale corpului. În unele cazuri, sunt posibile combinații de culori în două și trei culori.

Speranța de viață:

Prin natură, este o rasă sănătoasă și robustă. Probleme de sănătate în Baraka apar rar, dar pot fi susceptibile la unele patologii caracteristice tuturor raselor de câini de talie medie:

  • displazie a articulației șoldului;
  • probleme cu aparatul auditiv;
  • infecții oculare;
  • dislocarea rotulei;
  • atrofie progresivă a retinei;
  • boli ale tractului intestinal.

Cu o îngrijire și hrănire adecvate, durata medie de viață este de aproximativ 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.