Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAlaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai

ALASKAN KLEE KAI

Standard FCI - nerecunoscut.

Patria - SUA.

Descriere:

Alaskan Klee Kai - este „fratele mai mic” al lui Husky.

Rasă Clica din Alaska destul de tanar. Creatorii săi, Linda S. Spurlin și membrii familiei ei, i-au prezentat publicului abia în 1988. Conform ideii lui Spurlin, această rasă de câini trebuia să fie imaginea unui Husky în miniatură, care ar putea fi crescut ca un câine de companie. Drept urmare, am obținut câini, împărțiți condiționat în trei subcategorii în funcție de înălțimea lor: jucărie, miniatură, standard.

Nu există diferențe de caracter între aceste trei opțiuni, ci doar diferențe de mărime.

Alaskan Klee Kai un câine care iubește viața de familie și ca membru al familiei sale vrea să ia parte la ea. El dorește o atenție constantă din partea stăpânului său și a membrilor familiei. Spre deosebire de huskii mari, el rămâne mai timid și timid, suspect de străini. Socializarea ar trebui să se desfășoare în mod constant și, dacă are succes, să fie încurajată în raport cu această rasă de câini. Ei fac tovarăși buni pentru a se juca cu copii, dar numai pentru cei care au învățat deja cum să controleze un câine.

Nu este recomandabil să-l lăsați în prezența copiilor foarte mici, mai ales că nu tolerează abuzul. Este activ și curios și, dacă este nefericit, tinde să fugă. De asemenea, are un simț special al umorului și se poate distinge pentru a-și bate joc de stăpânul său. La nivel fizic, Alaskan Klee Kai, este o rasă prea nouă pentru a putea oferi condiții prealabile pentru posibile patologii veterinare. În caz contrar, este un câine puternic și rezistent, cu toate caracteristicile fizice ale strămoșilor săi, doar într-un format miniatural.

Rasă Clica din Alaska Destul de tarziu. Primele exemplare au fost obținute în 1970 în Wasilla, un oraș situat în arondismentul Matanuska-Susitna, sud-central Alaska. Inițial, pentru a-l obține, au fost încrucișați huskii siberieni și din Alaska, mai târziu Schipperke și câinele eschimos american au fost sângerați pentru a reduce dimensiunea rasei și a elimina apariția semnelor de nanism.

Rasa, creată de Spurlin, a fost crescută în mod privat și nu a fost prezentată publicului larg decât în ​​1988. Familia nu i-a permis oficial să fie crescută de alți crescători și cluburi, dar în 1988 a transferat-o totuși la uz general. Numele inițial era doar „Kli-Kai”, dar apoi din motive politice în 1995 rasa a fost împărțită în „Alaskan Kli-Kai” și „Kli-Kai”. Numele au fost fuzionate în 2002. Spre deosebire de huskii siberieni, care au fost inițial crescuți ca câini de sanie, Alaskan Klee Kai crescut exclusiv ca câine de companie.

Alaskan Klee Kai, în limba locală înseamnă „câine mic”, în mod ideal creatorul său ar trebui să fie un câine puternic și nu dur, potrivit pentru a deveni un animal de companie. Această rasă de câini a fost recunoscută oficial în 1995 de către American Rare Breeds Association (ARBA) și în 1997 de American United Kennel Club (UKC).

În primul rând, trebuie spus că aceste animale frumoase, deși sunt mici, nu sunt potrivite pentru toată lumea. Alaskan Klee Kai greu de antrenat și nepotrivit pentru începători. În plus, nu este potrivit pentru locuința cu copii foarte mici, deoarece este oarecum teritorială și nu tolerează abuzul. În schimb, sunt prieteni minunați pentru copiii mai mari care știu să se descurce cu animalele.. Alaskan Klee Kai, o rasă de câini foarte inteligenți, curioși și activi, dar chiar și așa, spre deosebire de husky-ul mare, tinde să fie foarte timid și precaut cu străinii.

Din acest motiv, micul nostru Alaska Kli-Kai trebuie să comunicați mai mult, deoarece puii sunt greu de socializat și ar trebui întotdeauna încurajați la această rasă. Au un instinct de pradă, deci este o idee bună să le țineți în lesă atunci când merg, deoarece vor avea tendința de a urmări orice le distrage de-a lungul drumului. Aceștia sunt câini care trebuie să fie ținuți activi și stimulați. Dacă se plictisesc, au tendința de a fugi.

De obicei sunt câini liniștiți care iubesc viața de familie, mai ales dacă se simt iubiți și răsfățați. Alaskan Klee Kai, tânjește cu adevărat atenția familiei cu care trăiește și vrea să participe la ea. Au o motivație puternică pentru a-i mulțumi pe proprietari, dar nu ezită să-l informeze pe proprietar dacă ceva nu este în regulă. De asemenea, au un simț special al umorului și pot face câteva trucuri pentru a-i demonstra proprietarului.

Alaskan Klee Kai, este un câine de pază bun, chiar dacă dimensiunea este „puțin diferită”, se înțelege bine cu alte animale cu care a crescut de la cățeluș, dar nu este recomandat să aveți animale de companie dacă a crescut deja, în special o pisică care poate deveni o pradă de dorit dacă o consideră străină.

Caracteristicile rasei:

Alaskan Klee Kai, are un corp atletic și subțire, botul este alungit, dar mai scurt decât cel al lui Husky, urechile sunt triunghiulare, erecte și foarte mobile. Ochii au o culoare caracteristică husky și, prin urmare, pot fi albastru, maro sau mixt. Coada este așezată mai sus și ușor curbată când câinele este activ. Are o lungime medie a stratului și vine într-o varietate de tonuri de culoare: alb și negru, gri și alb sau maro și alb. De asemenea, are un substrat gros, moale și dens.

Această acoperire dublă le permite să aibă o bună protecție termică atât pe timp cald (suferă în climă prea caldă), cât și când este foarte frig. Greutatea variază de la 4 la 10 kg. Și înălțimea variază în funcție de tipul de clică din Alaska. Tipul de jucărie poate avea o înălțime care nu depășește 33 cm, miniatură - de la 33 la 38 cm și standard - de la 38 la 43 cm.

Speranța de viață:

În ceea ce privește sănătatea, nu s-au găsit încă defecte genetice identificate, dar de atunci Alaskan Klee Kai este o rasă de câini atât de tânără, este prea devreme pentru a da lecturi mai precise. Aceasta este o rasă creată special pentru a trăi acasă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie în aer liber și să facă mișcare. Plimbările zilnice și câteva alergări ar fi ideale pentru a-l menține în formă. Cu o întreținere adecvată și hrănire adecvată, speranța de viață 12-16 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.