Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAlaska Malamute

Alaska Malamute

Patria - SUA.

Descriere:

Este un lucrător curajos și puternic, neobosit în echipă: vorbim despre una dintre cele mai vechi rase de câini - Alaska Malamute.

Numele rasei Alaska Malamute, adesea în „oameni” este scurtat la doar un nume necomplicat Malamute, acesta este unul dintre câinii care aparțin categoriei „câini de sanie nordici”. Vorbim despre „rase arctice” care s-au născut și au crescut în cele mai reci și îndepărtate regiuni ale planetei Pământ.

Ne referim la zone care se află într-adevăr într-un teritoriu cu un climat dur și, prin urmare, sunt slab populate: regiuni precum Siberia, Laponia, Groenlanda și Alaska. Cu toate acestea, există rase de câini care s-au adaptat de-a lungul secolelor la aceste condiții extrem de inospitaliere și pot pretinde că tratăm acest scenariu evocator al epocii glaciare ca fiind casa lor. Ne referim la rase precum câinele husky siberian sau câinele din Groenlanda, pe care îl putem considera în mod rezonabil „veri” Malamute.

În cursul acestui articol, vom analiza principalele caracteristici ale acestei rase arctice, vom afla istoria originii sale "provinciale" și sălbatice, în ce capacitate rasa a găsit o aplicație modernă, precum și principalele caracteristici psihologice și fizice ale acestor giganți de zăpadă.

Să începem cu faptul că, din păcate, Malamute este adesea confundat cu cel mai faimos văr al său, husky-ul siberian. Desigur, asemănarea este incontestabilă, deoarece, așa cum am indicat mai sus, vorbim despre câini care aparțin aceleiași familii, din aceeași rasă. Cu toate acestea, chiar dacă o persoană neexperimentată, care este, de asemenea, slab versată în câini, poate fi greșită la prima vedere, va trebui să se uite suficient de atent pentru a înțelege diferența dintre cele două rase. Nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în raport cu caracterul său.

Dar să ne oprim și să privim istoria: cum s-a născut Malamute, de unde a venit acest câine unic?

Rasa și-a moștenit numele de la tribul cu aproape același nume, cu care și-a împărtășit locul de reședință: odată o populație destul de mare de malemiți, care locuia în diferite teritorii de coastă. Erau un popor străvechi care s-a stabilit în Alaska, ducând o viață modestă, angajată în principal în vânătoare.

Este de la sine înțeles că Malamute, a dezvoltat în aceste condiții nemiloase principalele trăsături ale caracterului său excelent și a devenit un câine care, după cum se spunea, „are un nucleu”.

Viața calmă a acestui popor va fi transformată irevocabil în secolul al XIX-lea de colonialismul american: coloniștii, pionieri, vor putea reduce numărul reprezentanților rasei din Alaska la zero. Soiurile „originale” ale rasei: linia M'Lut (mai mare și mai agresivă) și linia Kotzebue - curate și neatinse, ca și terenurile ocupate, cu siguranță nu vor fi puse în pericol, dar soarta lor se va schimba pentru totdeauna.

Ei, de fapt, traversându-se între ei și cu alte câteva rase, vor dispărea pentru totdeauna, iar în practică, prin anii șaizeci ai secolului al XX-lea, după amestecarea sângelui celor două linii, va fi aprobat un singur standard de rasă, combinând ambele linii de reproducere. În prezent, nu este posibil să se determine cu exactitate linia unei anumite rase în practică.

Pentru a fi corect, trebuie să spun că „nou” Malamute Mi-au plăcut atât de mult americanii, încât astăzi îl putem considera, într-un anumit sens, unul dintre cei mai iubiți câini din „state”. În 2010 Malamute a devenit simbolul oficial al statului Alaska.

Ai ghicit, Malamute, este un câine de sanie clasic potrivit pentru munca grea și solicitantă în condiții extreme. Prin urmare, el are mai degrabă un caracter mai muncitor decât unul luptător, în ciuda faptului că este un câine curajos și nepretențios.

Să aruncăm o privire mai profundă asupra naturii acestui puternic snowmobil, întărit de plimbări lungi în deșerturile înghețate. Deși estetic, Malamute seamănă cu un lup indomitabil, în realitate este o rasă, mult mai civilizată, cuminte, antrenabilă și s-ar putea spune „blând”.

Desigur Malamute există un „temperament nordic”, dar el rămâne aproape întotdeauna foarte prietenos și curtenitor, uneori chiar mai mult decât ar trebui, atât de mult încât riscă să nu identifice la timp străinii care pot avea intenții rele. Din acest motiv, trebuie spus imediat că nici măcar nu ar trebui să vă gândiți să îl folosiți ca câine de pază.!

Nu credeți că este prost și este destinat doar să tragă sania, doar că natura sa amabilă îi face dificilă identificarea pericolului în comparație cu alți „colegi” mai suspecți. Dar aceasta este o rasă care reușește, ca nimeni altul, să combine curiozitatea sănătoasă cu un caracter restrâns și independent.

Este foarte loial și învață cu relativă ușurință: trebuie doar să începi să-l crești la o vârstă foarte fragedă, astfel încât să înțeleagă cât mai devreme cine este „șeful”. De fapt, acesta este un așa-numit câine „ierarhic” (această moștenire provine din viața haitei), dar după stabilirea și înțelegerea ierarhiei, el se dovedește a fi un câine infinit de încredere atât în ​​raport cu proprietarul și familia sa, cât și cu alți câini care trăiesc în „haita sa”. ".

Caracteristicile rasei:

Așa că am examinat caracteristicile psihologice, să analizăm fizicul și caracteristicile sale estetice. În acest sens, fizicul acestui „câine urs” corespunde câinilor de sanie cu un corp foarte puternic, dar în același timp musculos și agil, care posedă un mers mândru și ritmic. Desigur, această rasă - la fel ca rasele „verilor” pe care le-am menționat mai sus, seamănă foarte mult cu un lup sălbatic, pe care îl putem considera drept strămoșul său.

Vorbim despre un câine mare. Având în medie bărbații (puțin mai mari) și cățelele (puțin mai mici), putem spune că greutatea acestei rase este de aproximativ 36 kg, în timp ce înălțimea la greabăn este de aproximativ 60 cm.

Evident, stratul trebuie să fie potrivit pentru temperaturile extrem de reci ale țării de origine, prin urmare este gros, grosier și dens, cu un strat gros și pufos. Sunt permise multe culori, dar cele mai frecvente sunt gri deschis sau negru. Sunt permise nuanțele de zibel și roșu, amestecându-se numai în substrat. Cu toate acestea, conform standardului, burta, botul, picioarele și picioarele trebuie să fie strict albe.

Capul este tipic unui lup: mare și impunător, uimitor. Cu toate acestea, buzele par să „zâmbească”, dând câinelui o expresie umană și neagresivă. Urechile sunt medii, de formă triunghiulară, ușor rotunjite la capăt. Coada este luxoasă: destul de lungă și acoperită cu păr asemănător penelor, dar mai presus de toate, este ridicată deasupra spatelui, chiar și atunci când este nemișcată.

Ochii sunt ușor înclinați, în formă de migdale, pe un ton maro închis. Maxilarul este foarte puternic. De asemenea, sunt înzestrați cu un mare simț al orientării, o calitate foarte apreciată, având în vedere utilizarea lor ca câini de sanie în teritoriile ostile.

Speranța de viață:

Malamute, prin urmare, un câine obișnuit cu stilul de viață „hardcore” are o sănătate rezonabilă, fără boli genetice congenitale. Nu trebuie să fii prea atent cu el.

Singurul lucru la care ar trebui să fii atent este că acest câine nu este foarte potrivit pentru viața într-un apartament din oraș, unde datorită temperaturii ridicate poate suferi de hipertermie, vărsare constantă și suferă de boli de piele.

O casă privată cu o zonă în care câinele se poate deplasa liber ar fi ideală pentru păstrare.

Trebuie adăugat că, la fel ca „vărul” său, husky-ul siberian, Malamute aproape nu latră, dar când este singur, poate urla mult timp. Cu o îngrijire adecvată și o hrănire adecvată, pot trăi până la 12 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.