Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorCățeluș se plânge noaptea: ce să faci

Cățeluș se plânge noaptea: ce să faci

Tocmai ai adus un cățeluș în casă și ești încântat să ai un nou membru în familia ta, dar de îndată ce cade noaptea, încep probleme. Și cel mai probabil Cățelușul se plânge noaptea: ce să faciacest lucru se datorează faptului că adorabilul câine te ține treaz pentru că se plânge sau latră constant, punând în pericol somnul copiilor și chiar al vecinilor tăi.

În primul rând, nu te enerva sau agrava situația și mai mult: un cățeluș nu este o jucărie din care, când suntem obosiți, scoatem pur și simplu bateriile și se oprește automat.

Trebuia să ținem cont că puiul nostru, ca orice copil mic la o vârstă atât de fragedă, este foarte timid și dacă nu ne-am fi gândit la asta înainte, a fost greșeala noastră.Cățelușul se plânge noaptea: ce să faci

Ținând cont de cele de mai sus, este necesar să înțelegem de ce plânge cățelușul noaptea: nu este greu de ghicit, deoarece a fost doar „scos” din haită, rupt de mama sa și lipsit de mediul său obișnuit pentru a-l duce la o casă în care nu a fost niciodată și cu oamenii complet necunoscut pentru el.

Și noi, probabil, dacă am fi în locul lui, am început să plângem. Cățelușul se simte abandonat, pierdut, speriat. Ce să faci pentru a-l liniști, fără a risca să-l strici cu o atenție excesivă, formând astfel un cerc vicios?

În primul rând, este necesar să vă pregătiți pentru un nou membru al familiei, înainte de sosirea acestuia, un loc confortabil în acel punct al casei unde se va simți protejat, dar nu-l aranjați niciodată pe stradă dacă locuiți într-o casă privată: copilul nu știe încă unde este este, este singur și are absolut nevoie să învețe Cățelușul se plânge noaptea: ce să facicunoașteți-vă noua persoană, în mediul care va deveni noua sa casă și, în același timp, înțelegeți că este sigur acolo.

În orice caz, veți avea două opțiuni: fie să-i așezați locul lângă patul dvs., fie într-o altă cameră. Dacă îl alegi pe primul, să știi că de acum încolo, cățelușul va dori întotdeauna să doarmă lângă tine, dar nu este nimic în neregulă cu asta dacă îți place și tu.

În acest caz, cățelușul se va simți cu siguranță mai puțin abandonat și mai protejat, dar este probabil că va plânge în continuare. Apoi îl poți mângâia din când în când (dar nu-l mângâi pe cap, deoarece acesta este un semn de dominație, iar câinele se simte deja suficient de nesigur în acest moment!) Pentru a simți prezența ta, dar nu exagera, altfel câinele poate înțelegeți că în astfel de momente ești întotdeauna la dispoziția ei completă.

Dacă profitați de o altă ocazie și decideți să amenajați un loc și un câine pentru noapte într-o cameră diferită de a dvs., atunci când cățelușul se vaică, urlă sau latră noaptea, lăsați-l să o facă; după câteva nopți, va înțelege că acest lucru nu-l va ajuta în niciun fel, se va liniști și nu va mai face asta niciodată.Cățelușul se plânge noaptea: ce să faci

Acest lucru poate părea extrem de crud, dar, de fapt, va trebui să vă rețineți și să nu vă apropiați de el, deoarece în acest caz veți rezolva doar problema calmării acestuia, dar veți strica procesul educațional în ansamblu. Veți ajunge să declanșați un mecanism în mintea câinelui pentru a vă asigura că, de fiecare dată când plânge, vă grăbiți către el, așa că nopțile următoare și, uneori, chiar și pe măsură ce crește, vor continua să facă acest lucru dacă vrea - apoi ia.

Cățelușul plânge noaptea: nu se pot face greșeli

Există câteva greșeli pe care instinctul nostru matern sau patern ne face să le facem atunci când un cățeluș plânge noaptea. Cele mai frecvente sunt:

  1. Du-te la culcare în camera în care am amenajat un loc pentru cățeluș să doarmă, și nu în dormitorul nostru. Credem că putem face acest lucru numai în prima noapte sau doar până când câinele adoarme, dar ne înșelăm, pentru că de îndată ce vom încerca să plecăm, cățelușul va începe din nou să plângă și îl va face mult mai greu și mai tare dacă înțelege că nu ne vom apropia de el;
  2. Permiteți-i cățelușului să doarmă în patul nostru: poate fi bine să păstrăm o mică bucată caldă sub huse lângă noi, dar trebuie să înțelegem că, dacă facem asta o dată, va trebui să o facem pentru totdeauna, chiar dacă câinele este mare și în câteva luni va ajunge greutate 50 kg.! Poate fi normal ca unele persoane să doarmă cu câinele lor mare și adult; problema în acest caz poate fi dominarea, deoarece în sălbăticie, de obicei, doar conducătorul haitei doarme pe un teren înalt, astfel încât, acordând câinelui această prerogativă, vă puteți pune la îndoială conducerea și puteți crea comportament și probleme de gestionare pentru câine. Desigur, nu contează dacă prietenul tău cu patru picioare este foarte sociabil din fire sau dacă ești un foarte bun antrenor și educator pentru a înțelege cum să te comporti în orice situație neobișnuită.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.