Câinele meu este bucuria mea!

BlogHrănirea câinilor

Hrănirea câinilor

Probabil că nu mulți oameni cred că câinii de-a lungul istoriei lor au fost hrăniți cu furaje industriale gata preparate și conserve. Ce au mâncat înainte ca aceste alimente să fie create? Fără îndoială, au fost nevoiți să vâneze pentru a găsi mâncare sau au trebuit să mănânce mâncare de casă.

Recent, tot mai mulți oameni încep să se gândească la compoziția și utilitatea acestora din urmă pentru animalele de companie, măsurând costul cărnii naturale și al hranei gata preparate.

Hrănirea câinilorRețineți că corpul câinelui este destul de complex și aproape de perfecțiune; prin urmare, în limite rezonabile, el este destul de capabil să-și adapteze metabolismul la tipul de hrană primită. Cu alte cuvinte, doza de nutrienți individuali, ajustată la perfecțiune, nu este la fel de importantă ca detractorii hrănirii naturale, precum și susținătorii avizi ai hrănirii câinilor cu hrană industrială, ne spun.

Având în vedere dificultatea obiectivă în interpretarea etichetării hranei pentru animale de companie și, mai presus de toate, în identificarea originii clare a materiilor prime, sunt mulți oameni care preferă să aleagă o hrană de tip casă.

Există o îngrijorare largă că produsele fabricate pot conține substanțe dăunătoare câinelui, cum ar fi aditivi (culori, arome etc.), materii prime necorespunzătoare sau substanțe adăugate în scopuri frauduloase.

Prin urmare, mulți proprietari de câini și pisici abandonează ideea de a-și baza complet hrana animalului de companie pe alimente „artificiale”. Nu trebuie să uităm Hrănirea câinilorrăspândită și, desigur, nejustificată teama că deșeurile de sacrificare și cerealele care nu sunt adecvate consumului uman (măruntaiele, oasele, cartilajul, grăsimile alterate, cerealele contaminate cu microtoxine etc.) sunt procesate și intră în producție mâncare pentru animale de companie.

În cele din urmă, mâncarea comercială pentru câini și pisici provoacă multe îndoieli în rândul proprietarilor, chiar și celor care o folosesc în mod sistematic pentru a economisi timp și bani.

Hrănirea naturală a câinilor se referă la o gamă variată de condiții nutriționale, de la utilizarea resturilor de masă la utilizarea dietelor special pregătite pentru a satisface nevoile nutriționale ale câinelui.

În sens clasic, hrănirea naturală constă dintr-un amestec de „carne + orez + morcovi”, îmbogățit cu o cantitate mică de ulei vegetal, din când în când gălbenuș, și uneori o anumită compoziție vitaminică-minerală.

Diferite ingrediente se pot substitui în mod natural unele pe altele, deoarece valoarea lor nutritivă este aproximativ echivalentă. Cu toate acestea, pentru a nu vă înșela, este important să știți bine ce alimente sunt permise și care ar trebui evitate sau administrate cu prudență.

În acest articol, vom încerca, de asemenea, să abordăm o întrebare pe care o pun multe persoane care au un câine: Este ok să hrănești un câine cu carne crudă?

Carne de câine: crudă sau gătită?

Există multe studii și opinii diferite în lumea hrănirii câinilor. Sunt cei care refuză orice tip de mâncare crudă pe bază de carne deoarece poate conține paraziți și agenți patogeni, și sunt cei care, dimpotrivă, refuză să gătească mâncarea din cauza pierderii de enzime, probiotice naturale și vitamine. Care este adevărul în toate acestea? Care este cea mai bună mâncare pentru câini?

Hrănirea câinilorDe-a lungul timpului, procesul de domesticire a câinelui a schimbat unele aspecte ale fiziologiei animalului, precum funcționarea sistemului digestiv. Din acel moment, diferențele dintre câine și lup, rude atât de apropiate, au început să crească.

Cu toate acestea, chiar faptul că a fost domesticită nu a schimbat complet natura câinelui și nici natura nutriției acestuia, care, prin natura sa, s-ar baza practic pe carne crudă dacă ar trăi în sălbăticie. În timp ce carnea crudă poate fi dăunătoare pentru un câine domestic din diverse motive, este foarte bună pentru corpul său:

  1. Fălcile unui câine sunt suficient de puternice pentru a rupe și mesteca carne crudă.
  2. Stomacul câinelui este mic și musculos, ideal pentru digestia cărnii crude.
  3. Câinele are intestine scurte, astfel încât carnea nu putrezește în timpul digestiei.
  4. Sucurile digestive și saliva câinelui dvs. sunt ideale pentru digestia proteinelor din carne.

Sistemul digestiv al câinelui este conceput pentru a digera carnea fără probleme, de preferință crudă sau în starea în care se va afla Hrănirea câinilorconsumă-l dacă trăiește liber. De asemenea, trebuie remarcat faptul că există multe mituri false despre consumul de carne crudă de către un câine, de exemplu, că îl va face mai agresiv. Această afirmație este falsă și nu se bazează pe nicio cercetare științifică.

În cele din urmă, chiar și predilecțiile unui câine îi vor influența alegerea. De fapt, există unii câini care înnebunesc după mirosul cărnii crude, în timp ce alții îl resping cu dezgust, ceea ce este destul de obișnuit dacă este un câine mic, bătrân sau care nu este obișnuit să mănânce carne crudă.

Cu toate acestea, există unele riscuri asociate consumului de carne crudă, cum ar fi prezența a numeroși paraziți și agenți patogeni prezenți în aceasta. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați că dați animalelor de companie carne de calitate.

Hrănirea câinilorPrintre adepții hrănirii câinilor cu carne și pește crude, există o concepție greșită că prin înghețarea acestora sau, după cum se spune, înghețarea, vă puteți proteja de paraziți, protozoare, bacterii și viruși care pot fi periculoși atât pentru corpul animalului, cât și pentru proprietarul acestuia. - uman.

Pot exista diferiți agenți patogeni în produsele din carne crudă: viruși, bacterii, ciuperci, protozoare, viermi și viermi rotunzi și larvele acestora.

Aceste organisme tolerează înghețarea în mod diferit. Temperatura scăzută face față parțial celor mai simpli paraziți - agenții cauzali ai sarcocistozei (epuizare, anemie a membranelor mucoase, părului plictisitor), neosporozei (provoacă avort la bovine și paralizie la animalele domestice) și toxoplasmoza (moartea fătului în uter, moartea nou-născutului ca urmare a infecții, afectarea sistemului nervos, a ochilor și a altor organe, oligofrenie), precum și larvele de tenie. În acest caz, congelarea cărnii trebuie efectuată în termen de șapte zile la o temperatură sub 20 °.

Congelarea este ineficientă împotriva bacteriilor și virușilor. Există, de asemenea, organisme rezistente printre alte grupuri de paraziți.

Carnea de porc crudă poate conține un virus care provoacă atât câinilor, cât și pisicilor o boală numită „pseudorabie” - un animal de companie incurabil și fatal, manifestat prin febră, leziuni ale sistemului nervos central, pareză, paralizie a membrelor, convulsii, mâncărime severă, periaj.

Această boală se datorează virusului Aujeszky, care intră în organism cu carne de porc crudă. Congelarea nu se ocupă de acest virus.

În plus față de tot ceea ce s-a spus, dezghețarea cărnii (completă), care este obligatorie înainte de a da un câine, accelerează brusc dezvoltarea bacteriilor, care este periculoasă din punct de vedere medical.

Pentru a rezuma, putem spune că congelarea rezolvă doar parțial problema combaterii agenților patogeni din produsele din carne crudă. Prin urmare, congelarea nu poate fi considerată o modalitate suficient de eficientă pentru dezinfectarea produselor brute de origine animală.

Câtă carne ar trebui să-i dai câinelui tău?

Chiar dacă un câine nu trebuie hrănit exclusiv cu carne, este important să ne amintim că este unul dintre alimentele sale de bază. După cum am spus, stomacul unui câine Hrănirea câinilorsuficient de mici, astfel încât porțiile să nu fie mari și trebuie împărțite în două până la trei mese pe zi, în funcție de vârsta și mărimea câinelui.

Când hrănești un câine, carnea ar trebui să reprezinte 75% din dieta totală. Există opinii contradictorii cu privire la prezența stomacului bovinelor în hrana câinelui, dar faptul că este adesea toxic este un fapt. Ficatul trebuie administrat cu precauție, toate medicamentele care sunt administrate, de exemplu, unei vaci pentru tratamentul și prevenirea bolilor, sunt metabolizate de ficat, prin urmare acest organ acumulează multe substanțe dăunătoare câinelui.

Ce carne ar trebui să-i dai câinelui tău?

Idealul ar fi să le oferiți câinilor porții de carne slabă, de preferință capre, oi sau bovine. Cu toate acestea, în cazul câinilor mici, cea mai bună carne crudă este carnea de iepure sau de pasăre, cum ar fi pui (poate provoca reacții alergice) sau curcan (considerat hipoalergenic pentru câini).

A oferi câinelui tău carne crudă în fiecare zi poate fi greoi din punct de vedere bugetar, dar hrănirea cu „resturi” de carne slabă poate reduce costurile.

Cum să hrănești carne crudă unui câine?

Dacă decideți să vă hrăniți produsele din carne crude pentru câine, trebuie subliniat faptul că acestea trebuie să fie proaspete sau complet dezghețate la temperatura camerei, pentru a nu-și schimba proprietățile benefice.

Hrănirea câinilorNu este nevoie să tăiați carnea în bucăți mici, ci doar să o tăiați în bucăți: amintiți-vă că corpul câinelui este conceput să o mănânce astfel. Amintiți-vă, de asemenea, că câinii digeră fără probleme carnea și oasele crude, dar cel mai bine este să evitați oasele fierte. Amintiți-vă, de asemenea, că câinii nu pot absorbi bine nutrienții din legumele gătite termic și evitați întotdeauna fructele și legumele care sunt interzise câinilor pentru a preveni orice probleme de sănătate.

Dar dacă hrana industrială terminată poate să nu fie de înaltă calitate, hrana brută poate provoca daune sub formă de boli la câine și poate fi transmisă proprietarului său, ce altă alternativă există?

Hrănirea naturală.

Așa-numita dietă la domiciliu, sau hrănirea naturală, constă în principal dintr-o combinație de carne, surse de amidon și legume cu o selecție de aditivi posibili (uleiuri vegetale, suplimente de vitamine, făină de oase, drojdie dietetică etc.).

Gătirea alimentelor pe bază de carne (carne de vită, curcan sau pui), orez gătit corespunzător, legume (morcovi fierți și dovlecei) este cu siguranță foarte supărătoare pentru proprietar, dar, de regulă, câinilor le place mai mult decât produsele industriale.

Tranziția între hrănirea naturală și hrana uscată.

Înainte de a analiza ce să puneți și ce să nu puneți într-un castron pe un suport pentru un câine, amintiți-vă că atunci când mâncați, trebuie să respectați întotdeauna așa-numita „regulă de tranziție”.

În practică, trebuie evitate modificările bruște ale alimentelor care pot provoca tulburări gastro-intestinale. Mai degrabă, alimentele individuale ar trebui înlocuite treptat pe parcursul unei săptămâni, înlocuind alimentele vechi cu altele noi prin introducerea unor cantități mici și creșterea uniformă a dozei.

Oamenilor le place să-și diversifice dieta, dar acest lucru nu se aplică câinelui și mai ales sistemului digestiv al acestuia; prin urmare, cu o schimbare constantă a hrănirii câinelui - fără a efectua faza de tranziție necesară - există un risc de indigestie la animal.

Mai mult, trebuie să ne amintim că un câine are foarte puține papile gustative, dar un simț al mirosului extrem de dezvoltat; prin urmare, aroma alimentelor joacă un rol important în alegerile alimentare, astfel încât puii care sunt înțărcați din alimente de casă vor avea dificultăți în acceptarea alimentelor comerciale și invers.

Ce poate și ce nu poate fi hrănit unui câine. Alimente recomandate și interzise

CarneHrănirea câinilor

Câinele este un omnivor cu pasiune pentru carne, care trebuie administrat în doze mai mult sau mai puțin echivalente cu sursa de amidon (orez, alte cereale sau paste), având în vedere și conținutul său de grăsimi (carnea grasă trebuie evitată sau utilizată în cantități mici).

Cârnații trebuie administrați cât mai puțin posibil datorită conținutului ridicat de sodiu și a conservanților potențial periculoși (nitriți și nitrați).

Hrănirea câinilorPeștele este o sursă importantă de proteine ​​animale și grăsimi esențiale din seria Omega-3, în special EPA și DHA, care au un deficit de uleiuri vegetale. Ar trebui să fie dat gătit (fiert) și dezosat, foarte periculos pentru câine; alternativ, puteți utiliza hrană suplimentară pentru făină de pește.

Alimente umede sau uscate?

Câinii au o preferință pentru alimentele umede, ușor calde și bogate în grăsimi din nutrienții lor.

Lapte, cereale, grăsimi și ouă

Ca adult, câinele tolerează cu greu lactoza, astfel încât administrarea de doze mari de lapte poate provoca diaree.

Chiar și amidonul și carbohidrații sunt de obicei digerați cu o anumită dificultate, de aceea este recomandabil să consumați orez prea gătit fără a fi exagerat în cantități.

Pe de altă parte, câinele tolerează foarte bine grăsimea, care este principala sursă de energie a animalului, în special internă.Hrănirea câinilor

În plus, ar trebui să evitați alimentele reci, congelate sau prea fierbinți, ouă crude (datorită conținutului de avidină din albușul de ou, care poate duce la deficit de vitamine), cantități excesive de ficat (câinii îl iubesc foarte mult, dar în doze mari poate provoca supraîncărcare vitamina A care, în caz de supradozaj, prezintă toxicitate).

Gălbenușul de ou, spre deosebire de proteine, este un supliment excelent, deoarece este bogat în grăsimi și vitamine, dar nu conține avidină.

Oase

Hrănirea câinilorCel mai probabil, aproape toată lumea știe că oasele de pui și iepure și coastele de porc sunt delicatese de evitat; fie din cauza dimensiunilor lor mici, fie din cauza fragilității, produsele enumerate se pot descompune cu ușurință în segmente ascuțite și periculoase care pot rămâne blocate în gât și sufoca animalul, precum și înfunda intestinele sau pot deteriora pereții tractului gastro-intestinal.

Mai mult, nu trebuie să uităm că câinii au foarte mare nevoie de procesul de mestecare a alimentelor și că hrănirea constantă a oaselor nu le va permite să satisfacă în mod adecvat această nevoie. Prin urmare, din când în când le puteți lăsa să se distreze cu o tibie cu resturi de cartilaj pe care le puteți mesteca.

Dulciuri și bomboane de ciocolată

Hrănirea câinilorPrevenirea apariției dulciurilor, ciocolatei, a brânzeturilor în vârstă și a cârnaților grași în bolul câinelui dvs., toate aceste alimente, nu pot fi adesea introduse ca o mușcătură mică la sfârșitul mesei sau ca recompensă (rețineți că 200 g de ciocolată foarte neagră pot ucide un câine care cântărește 12 kg.) și trebuie evitat complet în alimentele din alimentele enumerate pentru câinii mai în vârstă sau supraponderali.

Resturi

Resturile hranei noastre nu trebuie să depășească mai mult de un sfert, maximum o treime din dieta animalului, evitând în orice caz alimente care nu au fost recomandate pentru utilizare în articol.

Nu te îndrăgosti de trucurile câinelui tău preferat

Problema este că animalele noastre de companie adoră să cerșească! Deoarece câinii sunt foarte rapizi să dezvolte tehnici sofisticate și convingătoare care vor fi cu adevărat greu de rezistat, nu cădea în provocările lor. A lua astfel de lucruri va crește riscul de obezitate al animalului și de a suferi de boli asociate cu supraponderalitatea.

Fără struguri și stafide

Hrănirea câinilorDeși cauza nu este clară, consumul de struguri și stafide poate provoca insuficiență renală. Episoadele repetate de vărsături și semnele de hiperreactivitate sunt primele simptome ale acestei intoxicații; după care, în timpul zilei, câinele devine letargic și deprimat. Cea mai bună prevenire în acest sens este îndepărtarea strugurilor și stafidelor de pe rafturile inaccesibile câinelui.

Fara alcool

Bere, lichioruri, vin și, în general, băuturi alcoolice nu trebuie administrate câinelui.

Acest lucru se datorează faptului că la animale, alcoolul are aceleași efecte dăunătoare (asupra ficatului și creierului) ca și asupra oamenilor. in afara de asta, Hrănirea câinilorSuficient de mic pentru a provoca probleme la câine, cum ar fi vărsături, diaree, tulburări ale sistemului nervos central, probleme de coordonare, dificultăți de respirație și comă sau chiar moarte. În acest sens, amintiți-vă că cu cât câinele este mai mic, cu atât efectele alcoolului vor fi mai dăunătoare (având aceeași doză).

Fără usturoi și ceapă

Hrănirea câinilorMâncarea câinelui ar trebui să fie fără adăugarea de usturoi și ceapă, care, chiar și în doze mici, au un efect negativ asupra sănătății, și anume asupra celulelor roșii din sânge care circulă în sânge. Prin urmare, luarea acestor produse direct sau indirect poate provoca anemie hemolitică adevărată, care în unele cazuri poate fi fatală.

Semnele de toxicitate apar la 1-4 zile după ingerarea cepei; vărsăturile, diareea și urina de culoare închisă sunt principalele semne clinice. Trebuie remarcat faptul că foarte des pulberea de ceapă este prezentă ca agent aromatizant în alimentele umane, astfel încât aceste alimente ar trebui excluse de la hrănirea unui câine, mai ales dacă este bolnav.

Da legume

Dieta unui câine ar trebui să conțină cantitatea necesară de legume, deși acesta este un produs neapetos, este necesar să se asigure organismului vitamine și minerale, Hrănirea câinilorprecum și pentru reglarea activității intestinale. Legumele necesită o gătire îndelungată pentru a fi digerate în stomac, ceea ce la rândul său distruge majoritatea vitaminelor și mineralelor.

Având în vedere acest lucru și faptul că o dietă la domiciliu cu orez fiert cu legume și carne este de obicei savurată de animale, poate fi necesară integrarea specifică a anumitor minerale și vitamine în alimentele câinelui.

A fost de ajutor articolul? Apoi citiți „Cum să hrăniți corect un câine?”MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.