Câinele meu este bucuria mea!

BlogCercetările au dovedit că câinii înțeleg vorbirea umană

Cercetările au dovedit că câinii înțeleg vorbirea umană

Pentru analiză, oamenii de știință au selectat câini domestici de diferite rase și și-au verificat reacția la vorbirea umană.

Oamenii de știință de la Universitatea din Sussex din Marea Britanie au dovedit că câinii înțeleg bine vorbirea umană și o pot identifica, potrivit revistei online Biology Letters.

Animalele de companie studiate, precum și proprietarii lor, au fost așezate în aceeași cameră, unde a fost difuzat un text monosilabic din cuvinte necunoscute înregistrate anterior de la un difuzor. De fiecare dată când câinii au auzit un cuvânt nou care suna diferit, s-au interesat special de sursa sunetului.

O evaluare detaliată a acestui experiment a fost făcută de autorul programului Holly Ruth Gutteridge, care a constatat că câinii nu numai că pot auzi, ci pot distinge și între cuvintele umane.

„Capacitatea de a recunoaște spontan același fonem de la purtători diferiți și semnalele aceluiași enunț al vorbirii de la purtători necunoscuți este prezentă la câinii domestici și, prin urmare, nu este o trăsătură umană unică”, spune articolul.

Oamenii de știință care au efectuat studii similare au ajuns deja la concluzii similare. S-a dovedit că la câini, la fel ca la oameni, emisferele stânga și dreapta ale creierului procesează simultan informații diferite.

În acest caz, emisfera stângă analizează sunetul din care constă fraza și intonația dreaptă cu care a fost pronunțată fraza. Acest fapt, destul de convingător, poate confirma că animalele noastre de companie pot înțelege semnificația cuvintelor auzite și tonul proprietarului, chiar dacă cuvintele nu fac parte din comanda pe care o cunosc.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.