Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâți ani are câinele tău?

Câți ani are câinele tău?

Oamenii de știință au stabilit că metoda de calcul a vârstei „umane” a unui câine prin înmulțirea obișnuită cu numărul șapte al vârstei sale naturale „canine” este greșită.

Cercetătorii de la Universitatea din California spun că au descoperit că la vârsta de doi ani, conform standardelor umane, corpul unui câine este deja de vârstă mijlocie, iar la o vârstă ulterioară începe să „îmbătrânească”.

Până când prietenul tău cu patru picioare are trei ani, cercetările au arătat că câinele tău va fi aproximativ echivalent cu cel de 50 de ani.

Cercetătorii s-au concentrat asupra modului în care îmbătrânesc câinii, concentrându-se pe metilarea ADN-ului, care modifică o moleculă fără a schimba secvența de nucleotide care controlează activitatea genelor.

Moleculele ADN se schimbă în timp, pe măsură ce celulele se maturizează, permițând oamenilor de știință să urmărească dezvoltarea biologică a unui animal.

Comparând rezultatele studiilor la câini și oameni, au ajuns la concluzia că, la doi ani, ADN-ul unui câine era echivalent cu cel al unei persoane de aproximativ patruzeci de ani și nu de 14 ani, așa cum este determinat de formula tradițională.

De asemenea, s-a constatat că îmbătrânirea la câini încetinește în timp, ceea ce înseamnă că până la vârsta de 10 ani, corpul unui câine este similar cu o ființă umană la aproximativ 68 de ani.

Eroarea din vechea formulă (vârsta câinelui x 7) pentru calcularea vârstei „umane” a unui câine a fost că a fost dezvoltată pe baza presupunerii că durata medie de viață a unui câine este de 10 ani, iar un om este de 70 de ani.

Un nou algoritm pentru calcularea vârstei naturale a unui câine în anii „umani” implică înmulțirea acestuia cu 16 și adăugarea a 31 la total.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.