Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâinele mestecă lucrurile din casă și organizează pogromuri: ce să faci?

Câinele mestecă lucrurile din casă și organizează pogromuri: ce să faci?

Pentru mulți proprietari de câini, întoarcerea acasă este adesea un factor de incertitudine și frică. Urcă nerăbdători scările, frica de a deschide ușa le stăpânește și toate acestea pentru că acasă îi așteaptă câinele lor iubit, lucrurile răsfățate și un apartament dat peste cap....

„Dezastrele naturale” pot varia de la mobilier roșu și sol excavat de la ghivece de flori la perne rupte, canapele și casă murdară de fecale.

Un bot vinovat, urechile apăsate înapoi, țipetele proprietarilor vin din aproape fiecare colț al locuinței distruse. Dar „trucurile” de obicei nu se termină aici, iar data viitoare când trebuie să pleci și să-ți lași singur prietenul cu patru picioare, frica te va prelua din nou, iar orele în care ești departe de casă vor deveni un mic coșmar.

Cum să vă comportați atunci când un câine vă dăunează locuinței sau apartamentului și nu puteți face nimic în acest sens? Să încercăm să ne dăm seama.

Fiecare proprietar de câine care a întâlnit un astfel de comportament al animalului său de companie probabil că a strigat de mai multe ori în „inimile” lui: „câinele meu este inadecvat!”, „Ea o face intenționat, pentru că știe că mă înfurie!”, Sau „se răzbună pe mine! ”. Nu toată lumea știe că aceste concepte sunt rezultatul activității minții umane, dar nu aparțin lumii câinilor.

Psihologii și etologii animalelor susțin că un câine nu poate "în mod deliberat" să înfurie o persoană. Furia este de fapt un concept abstract care necesită o activitate inteligentă complexă pe care un câine nu o poate.

Procesele mentale care îndeplinesc funcția de cunoaștere rațională sau acțiunile care pot provoca într-un anumit mod nemulțumirea sau reacția nu sunt inerente animalelor. Câinele trăiește în prezent, nu are abilitatea de a-și asocia comportamentul cu orice se va întâmpla. În schimb, prietenii noștri blănoși își amintesc bine trecutul, permițându-le să învețe din greșelile lor.

Câinele zdrobește apartamentul „intenționat”: ce să faci

Mulți proprietari susțin ideea rănirii intenționate a casei lor, confirmând-o cu fața vinovată pe care o face câinele atunci când ne întoarcem acasă și o găsim întinsă într-o grămadă de deșeuri dintr-un coș de gunoi sau un teanc de hârtie igienică lângă o baltă de urină și un „teanc” de excremente.

Gândul uman este că câinele este rușinat de ceea ce a făcut. Nimic nu poate fi o mare iluzie. De fapt, câinele doar se teme, se teme de reacția ta. Dacă câinele a distrus deja casa în trecut și a îndurat furia ta mortală, atunci ia o atitudine de supunere față de întoarcerea ta; câinele știe că va fi certat și se teme.

Șansele sunt că daunele câinelui asupra casei dvs. sunt un semn de rău, iar adăugarea stresului din pedeapsa aspră cu siguranță nu vă va ajuta animalul de companie să corecteze comportamentul. Îi va crește doar anxietatea.

Câinele strică lucrurile acasă: motive

Odată ce înțelegeți că câinele dvs. nu încearcă să mânie pe nimeni sau să demonstreze ceva cu comportamentul său „distructiv”, trebuie să înțelegeți de ce câinele vă dăunează locuinței. Răspunsul este foarte simplu - anxietate! Atacurile de anxietate pe care le experimentează un câine, mai ales când este lăsat singur, este o afecțiune contrară naturii unui animal social.

Iată dovezile:

  1. Simte teamă de la plecarea proprietarului - merge în spatele lui, apăsându-și urechile, coborând capul, urlând și uneori tremurând când este pe cale să plece.
  2. Încearcă să fugă de acasă - câinele rupe deschide ușa.
  3. Lătrând puternic și urlând - câinele îl cheamă pe proprietar să se întoarcă.
  4. Proprietarul s-a întors acasă - câinele arată o mare bucurie.

Astfel de episoade pot fi cauzate de tulburări de comportament sau hiperactivitate. Singurele alte motive care justifică un comportament „distructiv” în casă sunt problemele neurologice.

Tulburările de comportament apar din atașamentul excesiv al câinelui față de proprietar și din teama de a se despărți de acesta, aceasta rezultă din faptul că animalul, lăsat singur, își pierde „punctul de sprijin”, trăiește o situație stresantă și prezintă comportamente calmante, cum ar fi mestecarea (mobilier tapițat), încălțăminte, telecomenzi, resturi) sau mișcarea intestinului.

Ce sa fac:

1) Reduceți timpul câinelui dvs. singur: singurătatea este cel mai mare factor de stres pentru câinele tău. Încercați să vă întrerupeți absența cu cel puțin pauze scurte: o scurtă plimbare în timpul pauzei de prânz la serviciu este în regulă, faceți schimb cu alți membri ai familiei dacă acest lucru nu este posibil, cereți prietenilor sau vecinilor să vă ajute sau recurgeți la servicii plătite.

2) Din momentul în care câinele apare în casă, construiți-vă corect relația: o relație echilibrată cu „conducătorul haitei” - persoana va fi cel mai bun antidot pentru câine împotriva comportamentului distructiv. Tulburările de anxietate se bazează pe stima de sine scăzută a câinelui, care nu se simte încrezător fără punctul său principal de referință - proprietarul.

Când proprietarul aduce un cățeluș în casă, deseori încearcă din greșeală să ia locul mamei sale, încercând să protejeze și să protejeze de întreaga lume. Un bun stăpân încearcă să facă câinele independent, îi oferă o experiență pozitivă care îl face să se simtă calm în diferite situații, chiar și atunci când se află în afara grupului social, iar atunci câinele își va putea gestiona mai bine emoțiile.

3) Antrenează-ți catelul pentru separare treptat: este important ca catelul să se obișnuiască cu părăsirea casei de la o vârstă fragedă; Puteți începe cu intervale scurte de 5 până la 10 minute, lăsând copilul singur în cameră fără a ieși din casă. Oferiți-i jucării pentru a-l distrage și nu zburați la el dacă plânge.

Câinele în mod conștient, empatizează puternic cu starea emoțională actuală a proprietarului, prin urmare, dacă comportamentul tău dezvăluie anxietate, în momentul separării de tine, sentimentul de anxietate și pericol va fi transmis cățelușului. Trebuie să fii primul care să arăți calm și să-l faci să înțeleagă că totul este în regulă.

4) Fii consecvent: neînțelegerea a ceea ce se întâmplă este o sursă de anxietate pentru câine, un factor pe care trebuie să-l limităm cu toată puterea. Pentru a face acest lucru, încercați să organizați viața de zi cu zi în același mod, astfel încât câinele să fie sigur că se va întâmpla altceva după acest eveniment. Timpuri fixe pentru diverse activități, cum ar fi hrănirea adecvată, mersul pe jos, igiena și desigur jocul, reduc nivelul de stres și previn comportamentul distructiv.

5) Petreceți timp de calitate cu câinele: chiar dacă nu puteți petrece mult timp cu câinele dvs., încercați să îl mențineți la zi. Timpul cu câinele dvs. ar trebui să fie plăcut pentru dvs. și pentru ea: sporturi comune, activități în aer liber, jocuri. Proprietarul trebuie să se străduiască să mențină o legătură directă cu câinele, constând în feedback continuu: comenzi, recompense, divertisment, astfel încât câinele să se simtă cu adevărat necesar și nu ca o povară care te împovărează în anumite momente.

6) Dă câinelui un loc specific în casă: trebuie să definiți un loc pentru câine care va fi doar al ei, care va fi asociat cu un sentiment de confort și seninătate. Acest loc, care poate fi o pernă, așternut, șezlong și va fi un refugiu în care câinele nu primește reproșuri sau pedepse și chiar este un loc unde se poate răsfăța; aici îi permitem să-și păstreze jucăriile, să îi oferim delicii și să o mângâiem. În perioadele de stres, câinele dvs. se va întoarce acolo unde se simte în siguranță, se va juca cu jucării pe care le recunoaște ca fiind proprii și nu vă va strica bunurile.

7) Furnizați câinelui dvs. jucării de mestecat: Este bine să oferiți câinelui mestecători stimulanți (jucării de cauciuc, os mare al coapsei, delicii speciale uscate etc.) atunci când sunteți plecat. Antrenează-o să mestece astfel de obiecte chiar și atunci când ești acasă, acest lucru o va ajuta să găsească o alternativă la distrugerea mediului acasă.

8) încercați să nu pedepsiți câinele: așa cum am spus mai devreme, izbucnirile de furie nu fac decât să crească nivelul de stres al câinelui și nu vor pune capăt pagubelor casei tale.

9) Vizitați medicul veterinar: dacă comportamentul distructiv din casă se repetă sau este deosebit de sever sau dacă se dezvoltă brusc, consultați un profesionist pentru a explica și ajuta câinele.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.