Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâinele de pe stradă nu se supune stăpânului: ce să fac?

Câinele de pe stradă nu se supune stăpânului: ce să fac?

"Câinele fuge de mine și nu se supune","câinele nu respectă poruncile”: Acestea sunt fraze pe care le auzim foarte des de la proprietarii de câini, să ne gândim ce se poate face în această situație.

Ce să faci dacă câinele tău nu te ascultă? Aceasta este o întrebare pe care ți-o pui de multe ori cu pierderea: cum să te comporti dacă ai probleme cu ascultarea prietenului tău cu patru picioare? Comunicarea folosind doar vorbirea este deja dificilă în sine, chiar și între oameni, ca să nu mai vorbim de comunicarea de diferite tipuri.

Prin urmare, în acest articol, vom încerca să vă oferim câteva sfaturi utile pentru a îmbunătăți „dialogul” cu câinele dvs. În plus, atunci când lipsesc principiile dialogului sănătos și bidirecțional, orice relație construită anterior cu prietenul tău poate fi distrusă. Proprietarul câinelui trebuie să stabilească metodele corecte pe care să se bazeze pentru a comunica cu „interlocutorul său cu patru picioare”.

Acum, trebuie să începem cu un fapt care îi poate surprinde pe mulți: nu toți câinii care nu își ascultă stăpânii sunt încăpățânați sau neascultători! Cel mai adesea, există o problemă de comunicare. Acum, să ne dăm seama cum să ne adaptăm la același val pe care se află câinele dvs. de companie.

Câinele nu respectă comenzile și fuge: limbajul corpului este fundamental.

În primul rând, trebuie să spunem că câinele, mult mai mult decât oamenii, acordă o atenție deosebită „limbajului corpului”. Ea ne interpretează foarte exact mișcările și posturile. Prin urmare, trebuie să acordăm o atenție deosebită modului în care ne adresăm animalului. Pur și simplu, rețineți că există o comunicare non-verbală (limbajul corpului) care variază de la direcția privirii noastre la modul în care ne aplecăm spre câine.

Să începem cu o analiză mai precisă a utilizării corpului nostru în dialogul cu câinele nostru. Iată trei sfaturi principale:

  1. Evitați mișcările prea rapide și bruște.
  2. Căile circulare și mișcările fine ale gestului sunt previzibile pentru câine. Dacă este mai ușor, este mai bine să faci totul încet.!
  3. Un alt exemplu specific: este mai bine să nu te apleci peste câine, de sus în jos, atârnând deasupra lui, ci să te așezi și să deschizi brațele, ca și cum ai saluta-o.

Rămâneți întotdeauna pe orbita nu numai a comunicării non-verbale, ci și a comunicării vizuale, analizați strategia corectă care trebuie aplicată dialogului cu câinele în raport cu expresia feței. Chiar și expresiile faciale joacă un rol critic în modul în care interacționează animalul tău de companie.

De exemplu, nu ar trebui să râdem în fața unei atitudini greșit periculoase, ci amuzante a unui câine, de exemplu, față de un obiect necunoscut, astfel încât acesta din urmă să nu ne perceapă gesturile și expresiile faciale, pentru a le evita ca gesturi care ne fac fericiți.

La rândul său, câinele folosește anumite metode de comunicare, încercând să ne spună ceva. De exemplu, există așa-numitele acțiuni de calmare sau de conciliere pe care le folosește adesea acasă, deoarece „vocabularul” general în acest sens nu este format.

Cele mai frecvente și general acceptate sunt: ​​să vă îndreptați privirea în cealaltă direcție, să vă întoarceți spatele sau să vă întoarceți capul, să ridicați o labă - un gest cam asemănător strângerii noastre.

Dar există și altele, „mai puțin cunoscute”, într-un anumit sens, cum ar fi lingerea nasului sau adulmecarea zonei de pe sol în fața ei, alternând privirea între sol și obiectul frontal. Rețineți că ar trebui să luați în considerare aceste acțiuni și să organizați cât mai multă bipartizare cu prietenul dvs. cu patru picioare.

Câinele nu mă ascultă când o sun: vocea nu este mai puțin importantă.

Acum să trecem la utilizarea vocii pentru a interacționa corect cu câinele. Acest lucru este, de asemenea, evident, fundamental. Tonul trebuie să fie calm și determinat în același timp. Rețineți că țipătele vor fi inutile, mai ales dacă autoritatea dvs. în ochii animalului de companie nu s-a dezvoltat la nivelul necesar. Este ca și cum ai crește copii: țipatul în unele cazuri poate speria copilul, dar acest lucru nu va ajuta la rezolvarea problemei.

Dar, în afară de nuanțe și modalități, există de fapt fraze sau propoziții întregi pe care un câine le poate înțelege? Vreo formulare care să ne ajute comunicarea cu câinele? Desigur, cea mai mare parte a acestei discuții este despre executarea comenzii. Să vorbim despre comenzi sau comenzi de control - mai mult sau mai puțin funcționale pe care am vrea să le urmeze câinele nostru.

În acest caz, trebuie spus că câinele asociază în mod necesar anumite secvențe vocale cu anumite acțiuni. Deci, de exemplu, sintagma „Unde este lesa?” pronunțat înainte de a merge, ne va orienta întotdeauna prietenul pentru o plimbare în parcul de lângă casă.

De asemenea, fundamental este sistemul de „recompensă” asociat cu relații pe care le-am putea defini ca cauzalitate sau mai bine zis ca acțiune-recompensă. Atunci când comunicarea dintre dvs. și câinele dvs. are succes, atunci când aveți încredere că ați stabilit o corespondență completă între acțiunea solicitată și răspunsul primit, o mică laudă din partea proprietarului animalului poate fi într-adevăr un panaceu pentru a sparge „cercul vicios” al neînțelegerii.

Toate faptele și situațiile pe care le-am descris până acum trebuie selectate în mod corespunzător pentru a se potrivi pe deplin cu gesturile. Despre ce e vorba? Aceasta este o consecvență fundamentală în creșterea animalelor: aplicarea unor ordine diferite sau conflictuale în funcție de moment poate fi dăunătoare.

În concluzie, este necesar să spunem: mai des decât credem, se întâmplă ca câinele pur și simplu să nu înțeleagă ceea ce îi spunem sau vrem de la ea și nu pentru a nu ne asculta! Să încercăm să ne identificăm, punându-i în locul ei, și atunci vom reuși cu siguranță să creăm un adevărat pod de comunicare cu prietenul nostru cu patru picioare.

Este clar că, într-un caz excepțional, se poate întâmpla să întâlniți un câine cu adevărat nesănătos sau nedisciplinat, dar acum probabil că am realizat cu toții că, dacă câinele nu se supune, este posibil pentru că nu comunicăm corect cu acesta. Deci, înarmați-vă cu răbdare și vocabularul potrivit.!MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.