Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâine dominant, cum să previi acest comportament?

Câine dominant, cum să previi acest comportament?

Cel mai simplu mod de a spune dacă animalul tău de companie se simte ca un lider al familiei este să-i observi comportamentul când vii acasă. Dacă sare pe tine, încercând să-și pună labele, atunci încearcă să domine. Dacă, pe de altă parte, câinele dvs. prezintă, de asemenea, un comportament similar față de oaspeții dvs., acest lucru înseamnă că vrea ca oricine vine la voi să știe că este responsabil.

Câine dominant: cum să remediem această problemă de comportament? Iată câteva sfaturi.

Ce ar trebui făcut pentru a opri această problemă de comportament la câinele tău? Răspunsul este simplu - trebuie să te faci recunoscut ca lider al pachetului. Când câinele nu înțelege cine este conducătorul haitei, va prelua această funcție vacantă.

Dificultatea este că soluția acestei probleme nu duce la rezultate negative, atât pentru câine, cât și pentru stăpânul acestuia. Trebuie să deveniți liderul haitei într-o linie ascendentă, dar cu încredere, în timp ce transmiteți câinelui energie calmă și hotărâtă. Nu vă salutați prea mult câinele când vă întoarceți acasă. Amintiți-vă că un câine nu este un copil până la urmă, este un câine. Salutarea unui câine cu mare drag când ajungeți acasă este de fapt greșită.

Acest comportament este absolut potrivit și minunat dacă ar fi un copil sau, mai general, o persoană. Dar câinele nostru, așa cum tocmai am spus, nu este un copil, iar cel mai corect și mai bun lucru care se poate face într-o relație cu prietenii noștri cu patru picioare este să-i tratăm ca atare și să comunicăm cu ei, astfel încât să ne poată înțelege. Trebuie să corectați comportamentul câinelui dvs. și să-l faceți să înțeleagă că săriturile și picioarele pe oameni sunt inadecvate.

Câine dominant: trebuie să-l faci pe câine să înțeleagă cine este „în casă”

Câinele-mamă, conducătorul haitei, nu i-ar permite niciodată cățelușului ei să se poarte rău. Când va vedea că el face ceva greșit sau nu îi place ceva, va interveni cu siguranță și o va opri. Corectarea comportamentului necorespunzător al unui cățeluș necesită o acțiune calmă și persistentă, parcurgând un drum lung. Cât de mici puii învață să respecte anumite constrângeri recunoscând conducerea inconfundabilă a mamei și rolul de supunere în haită.

Când oaspeții vin la dumneavoastră acasă, trebuie să vă antrenați câinele să stea și să aștepte cu răbdare. În practică, câinele tău îți va urma comenzile atunci când te recunoaște ca lider al haitei și te respectă ca atare. Să nu uităm că liderul pachetului nu negociază, ia și primește ceea ce vrea.

A fi liderul haitei înseamnă a fi mereu, nu doar ocazional. Conducerea este pentru totdeauna! În regnul animal, când masculul devine conducătorul haitei, el rămâne așa până la sfârșit. Un adevărat lider nu ezită niciodată. El știe întotdeauna ce să facă și cum să o facă.

În cazul unui comportament inconsecvent bazat pe faptul că doriți să vă simțiți lider în fiecare zi sau o dată pe lună, acesta va face ca câinele dvs. să se simtă jenat, anxios și chiar hiperactiv. În natură, mama unui cățeluș îl învață foarte repede să nu murdărească bârlogul. Pentru noi, oamenii, aceasta este adesea o adevărată provocare. Dar odată ce devine clar cine este cu adevărat la conducere, relația ta cu câinele, pe lângă faptul că este împlinită și fericită, va deveni un real succes, aducând coexistența la un nivel optim și fără dezastre.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.