Câinele meu este bucuria mea!

BlogA avea un câine în casă reduce riscul de schizofrenie al copilului

A avea un câine în casă reduce riscul de schizofrenie al copilului

De la domesticirea și domesticirea câinilor, aceste animale loiale și ascultătoare nu numai că au ajutat o persoană în activitățile sale multilaterale, dar au dat și posibilitatea de a comunica cu ei, de a-și îmbunătăți starea emoțională.

Dovezi recente au arătat că angajarea „celui mai bun prieten” al unui copil de la o vârstă fragedă poate aduce beneficii pentru sănătate - reducând probabilitatea schizofreniei la adulți.

Și, deși acum se știe cu siguranță că un câine poate ajuta la prevenirea acestei boli, oamenii de știință nu au stabilit încă dacă există vreo legătură, pozitivă sau negativă, între existența unei pisici lângă o persoană și dezvoltarea schizofreniei sau a tulburării bipolare.

Tulburările grave de sănătate mintală par a fi asociate cu modificări ale sistemului imunitar asociate cu expunerea la mediu la începutul vieții.

După analiza relației dintre expunerea unui copil la a avea o pisică sau câine domestic în primii 12 ani de viață și diagnosticul ulterior de schizofrenie sau tulburare bipolară, cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a riscului unei persoane de a dezvolta schizofrenie atunci când au interacționat cu un câine la o vârstă fragedă. Oamenii de știință nu au reușit să stabilească o legătură între câini și tulburarea bipolară sau între pisici și o tulburare mentală (schizofrenie).

Cercetătorii avertizează că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste rezultate, pentru a găsi factorii care stau la baza oricărei asociații și pentru a determina mai precis riscul real al problemelor de sănătate mintală de la expunerea sugarilor și copiilor cu vârsta sub 13 ani la pisici și câini domestici.

Într-adevăr, studiile anterioare au arătat că expunerea oamenilor la animale domestice (pisici și câini) la o vârstă fragedă este un factor de mediu care poate modifica sistemul imunitar în diferite moduri, inclusiv reacții alergice, contactul cu bacterii zoonotice și viruși, modificări ale microflorei casei cauzate de animale de companie.

Unii oameni de știință cred că o astfel de „modulație imună” poate schimba riscul de a dezvolta tulburări mentale la care o persoană este predispusă genetic sau altfel.

De exemplu, se știe că există o legătură între expunerea la corpul uman a parazitului care provoacă toxoplasmoza și un risc crescut de a dezvolta schizofrenie.

Cel mai adesea, pisicile sunt principalii purtători ai parazitului, transmise oamenilor prin excremente. Prin urmare, timp de mulți ani, femeile însărcinate nu au fost sfătuiți să înlocuiască așternutul pentru pisici pentru a elimina riscul unei boli care se transmite prin placentă către corpul copilului și poate provoca: respingerea sau moartea fătului și, eventual, tulburări psihice la un copil născut cu o infecție.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.